keramická dílna HLINĚNKA

Keramická dílna Hliněnka

maca.mackova@seznam.cz

http://keramikahlinenka.cz/

úterý 31. května 2016

Doksy

Víkend byl ve stylu cestování. V sobotu jsme byli prodávat na Keramickém dni v Kostelci n.Č.l. Potkala jsem tam spoustu z vás a byla to moc příjemná setkání. S Janou ze 3D bydlení jsme si  dátly i kafíčko v krásné místní kavárně  ,, Modré dveře,, ale nestihly jsme si ho ani vypít, když se spustil šílený liják. Konec trhů se tedy moc nevyvedl. Promokli jsme na kost. Kolem 16 hodiny jsme se začali všichni balit. Do auta jsme vlezli jako vodníci. Ještě, že vozíme i náhradní oblečení.

V neděli jsme se rozhodly se sestrou, že si uděláme s dětmi výlet do Doks a do Starých splavů. Vzaly jsme kola, jen dětem, protože mám malé autíčko a své kolo jsem tam už nenacpala.  Bylo nádherně, i nohy jsme smočili, pohráli jsme si v písku a na hřišti, dali jsme si zmrzku, opravovali jsme spadlé řetězy, lezli po skalách, nikam jsme nespěchali a bylo nám fajn.




































Užívejte si naplno každý den se svou rodinou
Hliněnka

středa 25. května 2016

Neleníme



Už dlouho jsme přemýšleli, kde uděláme bylinkový záhon, protože nemáme moc velkou zahradu a musíme vždycky všechno důkladně zvážit. Naskytly se nám cihly z bouraného domu, pouze je můj Vilda musel očistit a odvést. Postavil parádní zídku, která sem padne jako by tu byla odjakživa.

V neděli jsem se konečně dostala k tomu, abych záhon osadila, nakoupila jsem fůru bylin, které milujeme jak do jídla, tak do letního pití a když zbude tak i něco nasuším na zimní časy. Samo sebou, že se všechno musí nejdříve pořádně rozrůst.

Co jsem nakoupila? Tak určitě nesmí chybět rozmarýn, ten mám i v květináčích, protože nám nestíhá dorůstat. Meduňka, máta několik druhů, šalvěj lékařská, saturejka, oregano, bazalka, koriandr, echinacea, mateřídouška, tu miluju, tymián, majoránka, vysela jsem petržel, pažitku a lichořeřišnici. Levanduli jsem tam taky dala, i když jsem si udělala celý záhon u garáže a nesmím zapomenout na citronovou verbenu, ta se nám osvědčila už v loni do letního pití. Jen doufám, že jsem rostlinky nasázela tak aby si nepřekážely a vzájemně se respektovaly a krásně rostly a kvetly a voněly a tak . . .


















Mějte krásné voňavé dny plné pohody vaše Hliněnka