keramická dílna HLINĚNKA

Keramická dílna Hliněnka

maca.mackova@seznam.cz

http://keramikahlinenka.cz/

neděle 23. února 2014

Komáří vížka

Dnešní procházka po Krušných horách. Krásné počasí, které připomínalo jaro a přenádherný výhled na České středohoří. Pojďte se projít alespoň virtuálně s námi. 



Historie této 806m vysoké hory se pojí s historií dobývání cínu a stejně tak s historií SV. WOLFGANGA. Německá zkazka o komárech vznikla až hodně později v dobách romantismu. Z počátku se zde těžil jen cín a později i měď. Z dostupných záznamů víme, že hornické sdružení - nechalo postavit v roce 1553 zvonici na již vykáceném vrcholku hory. Kamenná, hranatá věž byla přes 9m vysoká.

potom jsme šlapali dál, Kája s Mášou si užívali zbytky sněhu. Je to šílené, že si užíváme v únoru v 800m n.m. zbytky sněhu



... dorazili jsme k vyhlídce. byli jsme velmi mile překvapeni, musí tu být krátkou dobu, protože když jsme tu byli naposledy nic tu nestálo. Super výhled.






Trochu odpočinku a veget.


a jde se dál...





u HÁJOVNY POD SEDMI ŠTÍTY jsme si dali sváču, jako tradičně. Chviličku jsme rozjímali a dobíjeli jsme se slunečními paprsky.



a huráááá zpět na Komárku.



Tak doufám, že se vám s námi na výletě líbilo. Určitě si někdy udělejte čas a vydejte se na Komárku, ať už jen jako my dnes na procházku, nebo na lyžovačku, na kola, běžky a nebo se jen necháte svést lanovou dráhou.

Krásný večer plný pohody 
vaše Marcela



1 komentář: